Tűzoltó rendszerek

A fixen telepített tűzoltó rendszerek segítségével lehetővé válik a tűzesemények automatikus detektálása és jelzése, amellyel egyidőben a védett terület tűzoltása is automatikusan megkezdődik. A SPIE AGIS Fire & Security a ma elérhető összes modern technológiát ügyfelei rendelkezésére bocsátja. Rendszereink közt megtalálja a hagyományos sprinkler rendszereket, a vízköddel- és habbal oltó rendszereket, de a mostanában egyre népszerűbb gázzal oltó rendszerek is megtalálhatóak kínálatunkban. Ezen rendszerek gyorsan és hatékonyan lépnek közbe egy tűzesemény során, miközben üzemeltetésük kifejezetten környezetbarát. Az alkalmazott rendszer típusa a helyszín és ügyfeleink igényének függvénye. Szakértelmünknek és évtizedes tapasztalatunknak köszönhetően a SPIE mérnökei képesek még a legbonyolultabb rendszerek megtervezésére, telepítésére és karbantartására is.
Beztytuu

trennlinieSprinkler rendszerek

gaszenie_wod_zbiorniki
Azokon a területeken, ahol a tűzoltás során csak a tűzzel sújtott területeken akarjuk eljuttatni az oltóanyagot, a hagyományos vízzel oltó rendszerek jelenthetik a legjobb megoldást. Ezeket a rendszereket általában bevásárló központokba, raktárakba és ipari létesítményekbe kérik ügyfeleink az oltóanyag elérhetősége és a rendszer költséghatékonysága miatt

trennlinie

Gázzal oltó rendszerek

gaszenie_gazem_CO2
Amennyiben a védett berendezések, anyagok vagy más javak (pl. művészeti alkotások) értéke megköveteli, olyan tűzoltó rendszerre van szükség, amely nem tesz kárt a védett objektumban a tűzoltás során. Erre a feladatra találták ki a gázzal oltó rendszereket, melyeket gyakran alkalmaznak szerverszobákban, adatközpontokban, archívumokban és múzeumokban.

trennlinie

Aerosolos oltó rendszerek

firepro-aerosolos-olto-rendszer
Az oltórendszert kiemeli versenytársai közül, hogy használatával szinte bármilyen típusú védelmi feladat könnyedén megvalósítható, kezdve a teljes elárasztásos térvédelemtől a különféle helyi védelmi megoldásokig. Különösen alkalmas autonóm működésű oltórendszerek kialakítására akár tűzjelző rendszer nélkül is.

trennlinie

Aquasys magasnyomású vizköddel oltó rendszer

alagut
A magasnyomású vízköddel oltó rendszerek az alkalmazott oltóvizet magas, 100 bar feletti nyomáson és speciális fúvókákon keresztül porlasztva juttatják a védett térbe. A technológia alkalmazásával az oltóanyag cseppmérete 1-5%-a a hagyományos sprinkler rendszerekhez képest.

trennlinie

ANSUL R-102 konyhai és éttermi tűzoltó rendszer

ansul-beepitett-tuzolto-rendszer-thumbnail
Az ANSUL R-102 tökéletesen alkalmas és abszolút megbízható rendszer, ezért az építészek, vendéglősök és tűzvédelmi szakemberek kedvelt választása. Az éttermekben kialakuló tűz sok szempontból  veszélyes lehet. Észrevétlenül elkezdődhet egy serpenyőben, grillsütőben vagy szagelszívóban, és másodpercek alatt veszedelmes tűzbe boríthatja a konyhát, sőt az egész éttermet is.