Elektronikus áruvédelmi rendszerek (EAS)

P1060898lAz elektronikus áruvédelmi rendszer elsődleges feladata, hogy megnehezítse, optimális esetben meggátolja a bolti szarkák tevékenységét. A biztonságos kereskedelem szempontjából fontos, hogy a kereskedő által eladásra beszerzett termékek megfelelő haszonnal értékesítésre és ne eltulajdonításra kerüljenek, hiszen ekkor nem csak a haszon, de a beszerzés költségei is elvesznek. Az eladótéri lopások nagyobb hányada hatékony áruvédelmi rendszer alkalmazásával megelőzhető, illetve csökkenthető.


Ma az üzletekben általánosan használt elektromos áruvédelmi rendszerek hasonló alkalmazási elvekre épülnek. Ennek lényege, hogy az üzletben forgalmazott termékeket ellátják egy olyan eszközzel, amelyet a rendszer másik eleme - az áruvédelmi kapu - képes érzékelni. Ez az eszköz a termék kifizetésekor a pénztárban található műszaki berendezésekkel, hatástalanításra, vagy eltávolításra kerül, attól függően, hogy egyszer használatos címkéről, vagy nem hatástalanítható eszközről pl. etikettről van szó. Amennyiben ez megtörténik, a kasszától megfelelő távolságra elhelyezett áruvédelmi kapu nem fog jelezni. Abban az esetben viszont, ha a termékkel együtt az áruvédelmi eszköz is a detektorként működő kapu hatósugarába kerül - lopási kísérlet - a kapu azt egyértelmű hang és fényjelzéssel tudatja a környezettel.

A SPIE AGIS Fire & Security kínálatában megtalálja a világszínvonalú Sensormatic lopásgátló termékeket, melyek a bolti lopás problémájára hatékony megoldást jelentenek. Ezekkel a rendszerekkel megvédheti minden egyes termékét, miközben vásárlói számára továbbra is biztosítja a termék kipróbálásának, megtapogatásának és akár felpróbálásának élményét. Termékeink a megbízható UltraMax technológiára épülnek, amely a biztosítja maximális hatékonyságot, és ezzel egyidőben a téves riasztások számát minimalizálja.

Az akkuszto-magnetikus rendszerek működési elvéről bővebben

Termékeink sokféleségének köszönhetően biztosak vagyunk abban, hogy minden típusú beltérre tudunk a meglévő berendezéshez ízlésesen passzoló termékeket ajánlani. A Sensormatic cimkék, etikettek és széferek minden típusú termék megjelölésére alkalmasak az ételektől kezdve a ruhákon át a szerszámokig bezárólag. A közvetlenül a kasszákba telepített etikettleszedők, széfernyitók és cimke-hatástalanítók révén az áruk pénztárban töltött ideje nem hosszabodik meg.

trennlinie

EAS áruvédelmi kapuk

bramki_essential_

A SPIE AGIS Fire & Security Kft. által forgalmazott rendszer napjainkban a legmegbízhatóbbnak számít. 93-95%-os hatásfokkal jelzi a rendszerhez tartozó áruvédelmi eszközöket, ugyanakkor a kereskedelmi szempontból nagyon zavaró téves riasztások száma nulla. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy az áruvédelmi kapuk az 58kHz-es tartományban működnek. Ezen a frekvencián más, a köznapi életben használatos berendezés - mobiltelefon, bankkártya, egyéb mikroelektronikai eszköz - nem működik. A szándékos zavarások ellen a rendszer védett, a zavarás tényét külön jelzi.

A Sensormatic® akkuszto-magnetikus áruvédelmi rendszerei

  • Sensormatic UltraLane® áruvédelmi rendszer
  • Sensormatic UltraExit® áruvédelmi rendszer
  • Sensormatic UltraPost® áruvédelmi rendszer
  • Sensormatic Essentials® áruvédelmi rendszer

trennlinieCimkék

ultrastrip-le-cimke
Az akuszto-magnetikus család legapróbb és legjelentéktelenebbnek tűnő tagjai a riasztó, vagy áruvédelmi címkék. Pedig az egész technológia biztonsága ezeknek az apró címkéknek a hihetetlen hatékonyságára és megbízhatóságára támaszkodik. A milliószámra gyártott címkék igazi család a családban. Mivel az áruvédelmi címkék jó elhelyezése kulcskérdés, ügyfeleink külön oktatásban részesülnek, melyben bemutatjuk a legjobb módszereket.

trennlinie

Hatástalanítók

amb-1200-essentials-deaktivalo
A címke hatástalanítása egy rendkívül fontos, de egyszerű műveletsor. A hatástalanítás lehet manuális vagy automatikus. Így az áruk időveszteség nélkül juthatnak át a pénztáron anélkül, hogy csomagolásuk megbontásra kerülne, és időt töltenénk az áruvédelmi címke megkeresésével és eltávolításával. Rendkívül fontos, hogy minden címkét hatástalanítsanak a pénztárosok a kasszánál. A nem hatástalanított címkék a kapunál riasztást generálnak, amikor a termék(ek) áthalad(nak) a rendszeren.

trennlinie

Etikettek

SuperTagIII
Az etikettek az akuszto-magnetikus család olyan többször használatos riasztó eszközei, melyek a termékekre valamilyen egyedi módon, más eljárással igen nehezen nyithatóan vannak rögzítve, és eltávolításukra a pénztáraknál elhelyezett speciális nyitók szolgálnak. Az etikettek igen ellenállóak, nem hatástalaníthatóak, és üzemszerű eltávolítás után, szinte korlátlanul újra felhasználhatóak. Mivel nagyobb méretűek és jobban védettek a sérülések ellen, megbízhatóbbak és nagyobb hatásfokúak az áruvédelmi címkéknél. Az üzletből való illetéktelen eltávolításuk megakadályozásáról a kijáratnál az áruvédelmi kapurendszer gondoskodik.

trennlinieNyitók

mk-225-etikett-nyito
Az akuszto-magnetikus család többször használatos etikettjei olyan speciális módon, vannak rögzítve a termékekre, amely módszerek egyedi nyitó berendezéseket igényelnek. Az etikettek eltávolítása még a nyitókkal is némi gyakorlatot igényel, ezért ügyfeleink használatukról külön leírást kapnak, illetve oktatásban részesülnek, melyben bemutatjuk a helyes használat módszereit.

trennlinie

Védőtokok (széferek)

vedotok-szefer
Évente a kiskereskedők nagyon sokat veszítenek, mivel a bolti tolvajok népszerű, kisméretű cikkeket, pl. elemeket, borotvapengét, illatszereket, DVD-ket, tintapatront és szépségápolási termékeket is lopnak. A kiskereskedők számára kihívás ezeket a cikkeket megvédeni úgy, hogy azok mégis elérhetőek maradjanak a vásárlók számára. A kielégítő vevői elégedettséghez a termékeket könnyen hozzáférhető helyen kell elhelyezni. Ezen problémára kínálnak megoldást a különböző méretű és kialakítású védőtokok, melyek különböző zárakkal rendelhetőek.

trennlinie

SmartEAS®

SmartEAS

Évente a kiskereskedők nagyon sokat veszítenek, mivel a bolti tolvajok népszerű, kisméretű cikkeket, pl. elemeket, borotvapengét, illatszereket, DVD-ket, tintapatront és szépségápolási termékeket is lopnak. A kiskereskedők számára kihívás ezeket a cikkeket megvédeni úgy, hogy azok mégis elérhetőek maradjanak a vásárlók számára. A kielégítő vevői elégedettséghez a termékeket könnyen hozzáférhető helyen kell elhelyezni. Ezen problémára kínálnak megoldást a különböző méretű és kialakítású védőtokok, melyek különböző zárakkal rendelhetőek.