Minerva MZX251 és MZX252

A Minerva® MZX251/252 tűzjelző központok olyan digitális analóg címzett központok, melyeknek nagyon sok fontos jellemzőjük van és egy átfogó ugyanakkor egyszerű kezelést biztosító felhasználói felülettel rendelkeznek. A központok 1 vagy 2 hurkot biztosítanak (központtól függően), hurkonként 250 címmel, melyekből kicsi és közepes méretű rendszereket lehet felépíteni.

A MX digitális kommunikációs protokoll nagy megbízhatóságú és a legtöbb forgalomban lévő tűzjelző kábellel illetve egyéb kábelekkel alkalmazható. Ennek köszönhetően ideális választás lehet meglévő régi rendszerek kiváltására, ahol a meglévő kábel felhasználásával drasztikusan csökkenthetők a költségek. A beépített tápegység tölteni tudja a házba rakott akkumulátorokat és ellátja a hurok táplált hangjelzőket és fényjelzőket BS5839 követelményeinek megfelelően. A Minerva® MZX251/252 egy tűzjelző központ egy mindent átfogó tűzjelző rendszer szívében, mely használható mind életek, mind tulajdon, ingatlan védelmére.

minerva-mzx

Az MZX251/252 központok az MXConsys Express vagy az MXDesigner és MXConsys konfiguráló szoftverek segítségével konfigurálhatók.

32 zónás teljes funkcionalitású másodkezelő elérhető és használható a központokhoz. Maximum 7 másodkezelő csatlakoztatható egy központhoz, melyek a 2 vezetékes távoli buszon helyezkednek el. Házban, saját tápegységgel és akkumulátorokkal van ellátva a másodkezelő.

Jellemzők

 • Hosszú élettartam és terméktámogatás
 • 1 MXDigital hurok / MZX251 központ esetén
 • 2 MXDigital hurok / MZX252 központ esetén
 • 250 cím/hurok
 • Erős, mély ház, max. 2db 38Ah akkumulátor helyezhető el
 • 2km hurok hossz
 • 32 LED zóna kijelző
 • Magas szintű felhasználói kezelő felület előlapi vezérlő gombok segítségével, csökkentve ezáltal a költségeket
 • Széles érzékelő választék, beleértve a 3oTec 3 érzékelővel ellátott érzékelőt is. Korai tűzérzékelés hamis riasztások nélkül.
 • Együttműködés 32 zónás teljes funkcionalitású hálózati tápellátású másodkezelővel
 • Széles kiegészítő és modul választék, beleértve a BS7273 A osztálynak megfelelő ajtóvezérlő modult is 
 • DDA-nak megfelelő továbbfejlesztett 3000 sorozatú AV aljzat és huroktáplált hangjelző ill. fényjelző
 • EN54 tanúsított rendszert így tervezték, hogy megfeleljen a BS5839-nek

Új szabvány ajtóvezérléshez

Fontos megakadályozni a füst szétterülését tűz esetén, ezért a tűzjelző központ gondoskodik a megfelelő ajtó zárásának vezérléséről. BS7273 4. rész: “Ajtók kioldó szerkezetének vezérlése”, 3 ajtóvezérlési kategóriát definiál. A Minerva® MZX251/252 központok megfelelnek a legmagasabb „A” kategóriának, ezáltal lehetővé téve a használatukat a legszigorúbb életveszélyes alkalmazások esetén is.

3oTec

Kötelező teljesíteni a törvényeket, szabályozásokat, mint pl. a Szabályozási reform (Tűzbiztonság) utasítás vagy a tűz (Skócia) törvényjavaslat a birtokos biztonságának garantálásra. Legfontosabb a tűzjelző központ hamis riasztásainak elkerülése. A 3oTec egy 3 érzékelővel ellátott érzékelő, mely egy továbbfejlesztett algoritmust használ, hogy intelligensen analizálja a füstkoncentráció, hőmérséklet és szénmonoxid szintjét. Az eredmény: korábbi tűz érzékelés és jelzés illetve a hamis riasztások kiküszöbölése.

MZX32R másodkezelő

A Minerva® MZX32R egy teljes funkcionalitású másodkezelő, mely ugyanazokkal a felhasználói funkciókkal rendelkezik, mint a Minerva® MZX251/252 központok maguk. Maximum 7 teljes funkcionalitású másodkezelő csatlakoztatható a 2 vezetékes távoli buszon keresztül a központhoz, ezáltal lehetővé téve a másodkezelő egyszerű és gazdaságos telepítését. Mint a Minerva® MZX251/252 központok, úgy a másodkezelő is teljesen EN54 kompatibilis és a saját háza illetve beépített tápegysége által teljesen független a központtól.

Disability Discrimination Act (DDA)

A Minerva® MZX251/252 központok megfelelése a DDA-nak nem bonyolult és nem szükségesek semmilyen speciális, drága érzékelők hozzá. A normál érzékelő aljzat helyett a Minerva® MZX251/252 központok AV-s aljzatot használnak, melyek segítségével előállítható magas intenzitású fény és hangjelzés. Nem szükséges hozzá további kábelezés.

Az MX érzékelők teljes választéka alkalmazható az AV-s aljzattal, beleértve a 3oTec és lángérzékelőket is. Az eredmény DDA megfelelőség a tervezési rugalmassággal és kisebb élettartam költséggel. Azon esetekben, ahol a mennyezetre szerelt fényjelzők nem tudják teljesíteni a DDA-nak megfelelést, ott falra szerelt, huroktáplált fényjelzőket és hang-, fényjelzőket kell alkalmazni.

A DDA-nak megfelelő rendszer biztosításához a Minerva® MZX251/252 felügyelni tudja mind a hangjelzők, mind a fényjelzők működését. Az RSM (Reflective Sounder Monitoring – Visszatükröző hangjelző felügyelet) riasztást küld a felhasználónak, ha a heti teszt folyamán a működésben hiba lép fel.

Karbantartási jellemzők

A MINERVA® MZX251/252 központokat a végfelhasználó hosszú távú érdekeinek figyelembevételével tervezték. A normál felhasználói vezérlések, mint az állapotok megtekintése és az izoláció/deizoláció, egyszerűen elérhetők és használhatók a szöveges menüt használva. Az ügyfelek az előlapi menü segítségével végrehajthatnak olyan funkciókat, parancsokat is, mint pl. zóna és pont szövegének megváltoztatása vagy eszközök hozzáadása/eltávolítása a rendszerből. Ez hatalmas lehetőséget biztosít a felhasználóknak a tűzjelzési és riasztási rendszer teljes irányítására, felügyeletére.