Kantech EntraPass™ Global Edition

A Kantech EntraPass Global Edition hatékony, több felhasználós beléptető rendszer, nyújtja azokat a biztonsági jellemzőket, amelyek igényes és szerteágazó alkalmazásoknál szükségesek, mint pl. egyetemek, több telephellyel rendelkező cégek, kórházak és ipari létesítmények esetén.

Az EntraPass Global Edition támogatja a Kantech KT-NCC3 hálózati kommunikációs vezérlőt, amely azáltal javítja a rendszer megbízhatóságát, hogy a PC-k egy rétegét ki lehet vonni a döntéshozási folyamatból. A KT-NCC egység az EntraPass szoftverről érkező információt átirányítja a vezérlőkre, valamint kezeli a globális jellemzőket, mint pl. anti-passback funkciót, riasztó rendszereket, őrjáratokat és másodlagos hozzáférési szinteket. A vezérlőktől minden eseményt tárol a KT-NCC egység, ez további biztonságot jelent abban az esetben, ha a vezérlők és a szerver között kommunikációs hiba lépne fel.

kantech-entrapass-global-edition

A Kantech IP Link biztos és gazdaságos lehetőséget nyújt arra, hogy hálózaton keresztül irányíthassa beléptető rendszerét. Az IP link irányítja az ajtóvezérlők lekérdezését és csak akkor lép kapcsolatba az EntraPass Global Edition szoftverrel (Corporate Gatewayt használva), ha valamilyen esemény történt. Ez jelentősen csökkenti azt a sávszélességet, amely ahhoz szükséges, hogy ügyfelei kezelhessék saját beléptető rendszerüket hálózaton keresztül. Az IP link 128-bit AES titkosítást használ, hogy kommunikáljon azzal a rendszerrel, amely gondoskodik a biztonságos kommunikációról, ha Interneten keresztül használják.

A videó integráció az EntraPass és az American Dynamics Intellex®digitális videó menedzsment rendszer és az American Dynamics EDVR digitális videó rögzítő egység között jelentősen növeli a biztonságot azáltal, hogy a beléptetési eseményeket összekapcsolja, így például a „erőszakos ajtónyitás” közvetlenül videoklipekkel a beléptető rendszerből.

A hatékony, hálózati EntraPass Global Edition korlátlan számú felhasználót szolgál ki, kártyaolvasók ezreit képes vezérelni, ezenkívül lehetővé teszi, hogy a felhasználók egyidejűleg hozzáférjenek a rendszerhez a hálózatban maximálisan 128 bekapcsolt munkaállomásról.

Jellemzők

 • Akár 128 munkaállomást támogathat és több ezer ajtót vezérelhet.
 • A rendkívül megbízható globális működés érdekében1 támogatja a KT-NCC vezérlőt.
 • Támogatja a Kantech™ IP linket, amely biztos IP megoldást nyújt arra, hogy beléptető rendszerét még hatékonyabban és biztonságosabban tudja kezelni hálózaton keresztül.
 • Az EntraPass munkaterület lehetővé teszi, hogy ellenőrizze, mit láthatnak az operátorok felhasználói jogosultságuk alapján.
 • Kártyák kezelése gyorsan és biztonságosan frissíthetők az új EntraPass web-állomással.
 • American Dynamics™ digitális videó menedzsment rendszerekkel integrált2.
 • Nyolc, kezelő által konfigurálható asztal korlátlan számú interaktív alaprajzzal kitűnően testre szabott kezelhetőséget nyújt mindegyik munkaállomásnál.
 • Csatlakozás személyhívó, HVAC rendszerekhez és egyéb lehetőségek az új SmartLink hunkcióval.
 • A hálózati architektúra lehetővé teszi a távoli helyek könnyű kezelését.
 • Redundáms szerver és kártya Gateway (Oracle/MS SQL HR interfész) gondoskodik arról, hogy a kritikus adatok biztonságban legyenek még kommunikációs hiba esetén is (opcionális).
 • Támogatja a távfelügyeletet központi felügyeleti állomásokról (felügyelt beléptető rendszer).
 • Az EntraPass Video Vault hatékony, kategóriájában kiváló videó-archiválás a beléptető rendszeren belül (opcionális).

Hatékony és megbízható globális biztonság

Az EntraPass Global Edition támogatja a rendkívül megbízható KT-NCC egységet, amely eltávolítja a PC-k egy rétegét az rendszerből, így az Ön beléptető rendszerét könnyű kezelni, bővíteni és sokkal megbízhatóbb is. Ahelyett, hogy a vezérlők és az EntraPass szerver közötti kommunikáció PC-n keresztül jönne létre, a KT-NCC panel maga felügyeli és tárolja a vezérlőktől kapott eseményeket.

Az IT-barát KT-NCC meglevő hálózatára beépített Ethernet port segítségével könnyen csatlakoztatható és kommunikál bármelyik vezérlővel a Kantech családból. Ez igencsak hatékony módja egy EntraPass Global Edition rendszer bővítésének. A KT-NCC 128 vezérlőt támogat a következő módon:

 • Egy RS-232 hurok 32 vezérlővel
 • Két RS-485 hurok, egyenként 32 vezérlővel (össz. 64)
 • Négy IP hurok (Lantronixot használva), hurkonként 8-8 vezérlővel (össz. 32)

A KT-NCC hétféle LED állapotot nyújt a rendszerállapot (pl. kommunikációs vesztés, indítás stb.) gyors értékeléséhez. Az akkumulátor feleslegessé teszi az szünetmentes tápegység (UPS) használatát és folyamatos működést biztosít.

Az EntraPass Global Edition szoftverrel együtt a KT-NCC panelt úgy tervezték, hogy követni tudja az Ön üzleti fejlődését, miközben új funkciók vihetők át közvetlenül az EntraPass szerverről mindegyik KT-NCC panelre.

Globális biztonsági jellemzők

A KT-NCC panelekkel a megbízható architektúrának köszönhetően az EntraPass Global Edition globális biztonsági funkciói ideálisan hasznosíthatók olyan széleskörű alkalmazásokhoz, ahol magasabb fokú biztonság alapkövetelmény szükséges. Így például a globális anti-passback funkció segíti az ügyfeleket annak megakadályozásában, hogy a kártyatulajdonos másra átruházhassa kártyáját, aki így bejuthat beléptető rendszer által védett területre, függetlenül attól, hogy ezek a területek közelebb vagy távolabb vannak-e. Ezen kívül hatékony riasztás-megosztó funkció teszi lehetővé, hogy az EntraPass rendszerrel levédett területet Ön feloszthassa akár 100 részterületre Gateway-enként és mindegyikhez külön riasztási paramétereket rendelhessen hozzá. Egy másik fontos követelmény az erősen szétszórt környezetben az, hogy globálisan lehessen szabályozni az engedélyeket. A megbízható és hatékony EntraPass Global Edition és KT-NCC kombináció pontosan követi a másodlagos hozzáférési szintek időbeli lejáratát, úgy hogy egy egyetemi épülethez vagy területhez ideiglenes hozzáférési jogosultsággal rendelkező dolgozó hivatalos engedélye lejártával elveszti hozzáférési jogosultságát.

Az EntraPass is nagyobb biztonságot és védelmet nyújt létszámjelentések használatakor, amelynél Ön egy előre definiált területi csoport szerint az alkalmazottakról egy listát nyomtathat ki, hogy meghatározza, ki van jelen és vajon az adott terület biztonságos-e, ha riasztásra kerül sor vagy esemény hatására működésbe lép a rendszer. A létszám pontos ismerete kritikusnak mondható vészhelyzetekben, amikor egy épületet a lehető leggyorsabban kell kiüríteni. A létszámjelentések rendelkeznek egy parkoló felügyeleti funkcióval is, amely figyelmezteti a felhasználót, ha a parkolóhely túllépné kapacitását és emiatt megközelíthetetlen a terület.

Egyszerűbb és jobb rendszerfelügyelet

Az EntraPass munkaterületek az EntraPass rendszer testre szabott nézeteit adják az operátor hozzáférési jogosultsága alapján. Mindegyik munkaterület létrehozható és definiálható az eszközök (Gateway-ek, helyek, ajtók, relék stb.) segítségével és konfigurálható annak beazonosítására, hogy az EntraPass rendszernek melyik területéhez férhet hozzá az operátor és melyiket tekintheti meg (pl. asztal megjelenítés, kártyamezők stb.). A munkaterületek megengedik, hogy az EntraPass rendszer különböző nézeteit Ön létrehozza, azok pedig elmenthetők és más felhasználók számára is alkalmazhatók lesznek.

Kártyaadatok kezelése távolról

Könnyű a kártyaadatokat kezelni hálózaton keresztül, ha EntraPass web-állomást használ. Az opcionális web interfész segítségével távhozzáférést tud létrehozni, illetve módosíthat és törölhet kártyaadatokat anélkül, hogy további munkaállomásokat telepítene és fenntartana.

A videó-integráció előnyei

Egy American Dynamics Intellex digitális videó menedzsment rendszerrel kombinált integráció lehetővé teszi a valós idejű videó megfigyelést és a kritikus beléptető események videóinak lejátszását. Videó rendelhető a beléptetési eseményekhez és felvétel készíthető egyszerre több különböző Intellex rendszerből. Nézetek, szekvenciák, dome vezérlés, valamint 1x1, 2x2, 3x3 és 4x4 nézetek érhetők el az EntraPass szoftver segítségével. Az összes kamera behívható közvetlenül az alaprajzról, ehhez kétszer kell rákattintani a kamera vagy dome ikonra.

EntraPass Video Vault

Az Ön hálózatába telepített, opcionális EntraPass Video Vault egy másik lehetőséget nyújt arra, hogy manuálisan és egyenként menthesse el videoklipjeit. Egyszerűen csak előre határozzon meg csoportokat (pl. ajtó felfeszítve vagy elutasított kártya) videoklipjeihez és mentse el azokat a megfelelő csoportokba, attól függően, melyik ütemezést választotta. Előre kijelölheti, hogy milyen fájltípus (KVI, KVA, IMG vagy AVI) szerint kívánja menteni a videoklipeket. Ha KVI vagy KVA típus mellett dönt, akkor ezekhez jelszavas védelmet rendelhet hozzá. Azt is megteheti, hogy videoklipjeihez miniatürizált .BMP képet használjon ikonok helyett.

SmartLink az egyszerű és fejlett rendszer-integráció érdekében

A SmartLink olyan alkalmazás, amely lehetővé teszi a harmadik fél általi használatot, illetve engedélyezi, hogy az adatbázis automatikusan kapcsolatba lépjen az EntraPass rendszerrel. A SmartLink beépített makrókkal segíti Önt a leginkább igényelt integrált alkalmazások (pl. CCTV multiplexer, személyhívó rendszerek, automatizált e-mailek, HVAC rendszerek stb.) tervezésében, amihez RS-232-t vagy rendszer és harmadik fél eszköze közötti hálózati kapcsolatot használhat.

Fejlett rendszer-integrációnál a SmartLink lehetővé teszi a kommunikációt olyan szoftver alkalmazásokkal, mint amilyen a munkaidő nyilvántartás, kártya megszemélyesítő rendszerek, humánerőforrás-gazdálkodás, hallgatók nyilvántartása és más hasonlók, mindezt Ethernet, RS-232 port, API vagy DLL kapcsolaton keresztül. Ezáltal teljes és valós idejű információcsere jöhet létre rendszerek között, vagyis feleslegessé válik a kettős adatbevitel.

Redundáns szerver

Az EntraPass Global Edition opcionálisan tükrözött adatbázissal rendelkező redundáns szerver lehetőséget kínál, hogy a teljes adatforgalom az Ön primer EntraPass szerverén felügyelhető legyen és a rendszer adatbázisának valós idejű másolatát létre tudja hozni.  A primer szerver hibája esetén a tükrözött adatbázis automatikusan elindítja a redundáns szervert, amely támogatja a primer szerver összes jellemzőjét és funkcióját. Ha a primer szerver egyszer már on-line módba került, az összes archív mentés összefésülhető és/vagy a teljes adatbázis átmásolható a redundáms szerverről.

Felügyelt beléptetés

Felhasználó kezelő program hozzáadásával az EntraPass web-állomás és a Kantech IP link támogatja az EntraPass programot, vagyis nagy teljesítményű irányított hozzáférés-szabályozási lehetőséget kínál, amely ideálisan használható a központi monitorozó állomásokon, ahol az üzleti ügyfelek részére költséghatékony lehetőséget próbálnak meghatározni.

Az EntraPass támogatja a fejlett megoldások egész sorát, így például a központi monitorozó állomások kínálnak hozzáférés-szabályozást, videó felügyeletet, behatolásra reagáló jelzőrendszert és biztonsági felügyeletet (pl. őrjáratok, távoli videó-felügyelet, videó/riasztás ellenőrzése, igazolása). Ezekkel a fejlett jellemzőkkel a Kantech EntraPass megoldás valóban óriási teljesítményt nyújt és komoly előnyöket jelent a monitorozó állomások és ügyfeleik számára egyaránt.

Alaprendszer diagram

Az EntraPass Global Edition rendszer architektúra TCP/IP (Kantech IP linkkel) és tárcsázható modemek (Corporate Gateway) használatával támogatja a távoli helyekre történő csatlakozást. Ez olyan többszörös munkaállomás lehetőség, amelyet korlátlan számú felhasználó alkalmazhat, vezérelhet akár 2,048 kártyaolvasót globális átjárónként, 256 kártyaolvasót KT-NCC egységenként és az operátorok egyszerre férhetnek hozzá a rendszerhez legfeljebb 128 munkaállomásról, ha csatlakoztak a hálózatra. Az EntraPass Global Edition kompatibilis az ajtóvezérlők teljes Kantech sorozatával, konfigurálható akár 32 vezérlővel ciklusonként

kantech-entrapass-global-edition-diagram